foto Agnes Prygiel |
CO?
Nie nauczymy cię, jak być kawowym farmerem i siać kawę w dalekiej Azji. Nie powiemy, która jest najlepsza i najtańsza na sklepowej półce, bo w naszym odczuciu wszystkie są jednakowo słabe. Za to otworzymy Ci oczy i kubki smakowe na nowe doświadczenie, które powali cię z nóg. Na warsztatach poczujesz smak kawy inny niż dotychczas. Zaparzymy ją na kilka różnych, mniej lub bardziej znanych sposobów i pomożemy ci wybrać idealną dla ciebie metodę parzenia jej w domu. No i nauczymy, jak kupować kawę w kawiarniach! Bo jaka jest różnica między latte, cappuccino i espresso? Trzeba wiedzieć! Obalimy też kilka mitów i ploteczek odnośnie tej używki.
KTO?
Paweł Siemaszko - właściciel Kafo Kawiarni w Gliwicach, Mistrz Polski Cuptasting 2010.
KIEDY?
tura 1, 3 / miejsce 57 / poziom 1 / maks. 15 osób
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz